Kovačić: Inspekcija nije utvrdila da bih spaljivao bez dozvola i uređaja za mjerenje

Ivica Kruhoberec | 23.1.2017. u 15:21h | Objavljeno u Crna kronika

Svjedočenjem pravnika - kriminalista Marijana Kovačića na zagrebačkom je Županijskom sudu nastavljen kazneni postupka protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, Davora Patafte i ostalih okrivljenika koje USKOK tereti za pogodovanje Pataftinim poduzećima, a na štetu Grada Varaždina.

Kovačića je kao svjedoka pozvao USKOK, koji želi dokazati da je sav varaždinski novonastali i balirani otpad još 2008. htio i mogao legalno zbrinuti Univerzal, dok optuženi to negiraju, ukazujući da tvrtka nije imala ni potrebnu tehnologiju ni sve dozvole.

- Suvlasnik sam i prokurist tvrtke Univerzal koja se bavi gospodarenjem otpadom. U Varaždinu se dobro znalo se za problem baliranog otpada u Brezju, pa smo ponudili Gradu Varaždinu da se ne rade troškovi zbog baliranja jer imamo kapacitete za zbrinjavanje komunalnog otpada. Za to smo trebali dograditi još jedan objekt. Usmeno smo uslugu zbrinjavanja otpada u našim prostorima ponudili Čehoku. Tada je sve ostalo na razgovoru. U investiciju smo krenuli 2007. ili 2008. te smo izgradili postrojenje. U nadi da ćemo dobiti posao zbrinjavanja novonastalog otpada kupili smo i sito. Ponudu smo službeno dali početkom 2009. godine Gradu i Varkomu. Radilo se o rješavanju problema i novonastalog otpada i baliranog otpada. Međutim, na našu ponudu nitko nije reagirao, iako je 2008. Univerzal imao sve dozvole i to i za komunalni i za metalni otpad te 120-130 zaposlenika - ustvrdio je Kovačić te zatim priznao da mu je „promakao“ odgovor koji je 2009. dobio od Varkoma.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u