Još ništa od suđenja za nesreću na Varaždin Bregu u kojoj je poginulo četvero motorista Foto: Krešimir ĐurićVV arhiva

Još ništa od suđenja za nesreću na Varaždin Bregu u kojoj je poginulo četvero motorista

M.P./Varaždinske vijesti | 16.8.2017. u 17:08h | Objavljeno u Crna kronika

Ni gotovo godinu dana od izazivanja prometne nesreće na Varaždin Bregu u kojoj je poginulo četvero motorista nije počelo suđenje 19-godišnjem Luki Ivecu. Štoviše, predmet je ponovno u fazi istrage!

Doznajemo to od glasnogovornice Općinskog suda u Varaždinu, sutkinje Mirne Mavriček.

- Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv njega zbog kaznenog djela protiv sigurnosti prometa - izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 4. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. Optužno vijeće ovoga suda je rješenjem od 7. lipnja vratilo optužnicu tužitelju radi boljeg razjašnjenja stvari jer smatra da je potrebno provesti dodatno prometno-tehničko vještačenje. Spis je, dakle, vraćen u fazu istrage - pojašnjava Mavriček.

Podsjetimo, Ivec se prvotnom optužnicom ODO-a podignutom u ožujku teretio da je 4. rujna prošle godine oko 20.15 sati upravljao automobilom kolnikom ceste Varaždin-Zagreb u smjeru Zagreba te je između Turčina i Varaždin Brega počeo pretjecati drugi automobil na dijelu ceste na kojem je pretjecanje zabranjeno punom uzdužnom crtom, odnosno u nepreglednom desnom zavoju.

Teretilo ga se da je navedenu radnju poduzeo, iako je bio svjestan opasnosti koje takvom vožnjom izaziva, ali pristajući da se to i dogodi, pa je svojim vozilom prešao na lijevu prometnu traku gdje je došlo do udara prednjeg dijela automobila prvo u jedan, a odmah zatim i u drugi motocikl iz suprotnog smjera. U sudaru su smrtno stradala oba vozača motocikla i obje njihove suputnice. Ivecu prijeti od tri do 12 godina zatvora.

nesreca

 

Označeno u