Još jedna prometna nesreća: sudar sutomobila kod Kauflanda

| 27.10.2018. u 20:06h | Objavljeno u Crna kronika

Večaras, nešto iza 19 sati, kod varaždinskog su se Kauflanda sudarila dva automobila. Srećom, osim manje materijalne štete, drugih posljedica nije bilo. To je druga prometna nesreća tijekom dana na području PU varaždinske, budući da se prometna s materijalnom štetom dogodila oko podneva i kod Štefanca u općini Trnovec Bartolovečki.

Međutim, jutrošnja prometna nesreća kod međimurskog Štefanca uzela je čak dva života. Riječ je o supružnicima iz Kotoribe, Biljani i Kristijanu O., roditeljima četvero djece, na koje je oko 4 sata ujutro kombijem naletio 52-godišnji vozač.

Zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu je u prethodnom postupku, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, provela očevid prometne nesreće .

Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće je došlo na način da je hrvatski državljanin (1966.), upravljajući teretnim vozilom iz smjera Preloga prema Čakovcu, udario prednjom stranom vozila u dvoje pješaka (1987. i 1991.) koji su prelazili cestu. Oboje pješaka su uslijed udara zadobili teške ozljede uslijed kojih su preminuli.

Naloženo je provođenje obdukcije i vještačena alkoholiziranosti sudionika događaja, teretno je vozilo upućeno na izvanredni tehnički pregled radi utvrđivanja njegove tehničke ispravnosti, a poduzet će se i drugi potrebni izvidi i dokazne radnje radi utvrđivanja uzroka prometne nesreće i svih okolnosti događaja.