Iz varaždinske policije ponovno pozivaju građane na dobrovoljnu predaju oružja

M.P./Varaždinske vijesti | 20.12.2017. u 11:25h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

S obzirom na predstojeće blagdane, a u cilju podizanja stanja sigurnosti građana, sprječavanja stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe oružja i eksplozivnih tvari, iz varaždinske policije ponovno pozivaju građane na dobrovoljnu predaju oružja i eksplozivnih tvari.

- Vezano uz to, policijski službenici PU varaždinske će do 1. siječnja 2018. godine provoditi preventivnu aktivnost iz nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ na cijelom području Varaždinske županije - najavili su iz policije.

Ovim putem ponovno skreću pozornost građanima da i dalje mogu bez straha od ikakve sankcije, policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju.

- Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli ga - podsjećaju iz policije.