Poslovnica Veneto banke na adresi Aleja kralja Zvonimira 1 u Varaždinu zatvorena je zbog nerentabilnosti poslovanja Foto: Ilustracija

I TOGA IMA Bankarice s računa dvoje klijenata podigle i podijelile gotovo 400.000 kuna?

| 22.1.2018. u 18:51h | Objavljeno u Crna kronika

Jesu li svega nekoliko dana prije zatvaranja varaždinske poslovnice Veneto banke viša osobna bankarica i osobna bankarica podigle i podijelile gotovo 400.000 kuna dvoje klijenata?

Tako proizlazi, naime, iz optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu nedavno podignute protiv spomenute dvije 49-godišnjakinje s područja šire okolice grada Varaždina zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.

Točnije, tereti ih se da su, prvooptužena kao viša osobna bankarica, a drugooptužena kao osobna bankarica, 25. listopada 2012. u Varaždinu razročile i isplatile si deponiranih 47.086 dolara i 16.336 eura s depozitnih računa dvoje klijenata. To su učinile na način da su, navodi se u optužnici, napravile 21 transakciju razročenja depozita na radnoj stanici prvooptužene korištenjem njene šifre, dok je drugooptužena prilikom uzimanja dan ranije naručenog novca otvarala i zatvarala trezor pod svojom šifrom. Depozitne su račune potom zatvorile, a isplaćeni novac zadržale i podijelile. Kako bi sve prikrile, uništile su primjerke ugovora o otvaranju depozitnih računa u banci, dok o provedenim transakcijama nisu napravile prateću dokumentaciju. Zbog svega toga, kako se navodi u optužnici, Veneto banka je klijente bila u obvezi obeštetiti što je i učinila nekoliko mjeseci kasnije zajedno s kamatama.

Tijekom istrage saslušano je desetak svjedoka te je provedeno grafološko i financijsko-knjigovodstveno vještačenje. Obje optužene porekle su pak počinjenje kaznenih djela.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Označeno u