Francuz koji je krao u Varaždinu zapravo traženi pedofil?!

M.P./Varaždinske vijesti | 16.1.2017. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. prosinca podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 57-godišnjeg francuskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe.

Francuza se tereti da je 5. prosinca s polica trgovine u Varaždinu uzeo i stavio u vrećicu nekoliko prehrambenih proizvoda te prošao pored blagajne i izašao iz trgovine bez plaćanja robe. U trenutku kad je ušao u kombi-vozilo i namjeravao se odvesti, sustigao ga je zaštitar koji ga je pokušao spriječiti u odlasku, ali ga je Francuz ubo kemijskom olovkom u ruku. Kad je vozilu prišao još jedan zaposlenik trgovine, Francuz je uzeo skalpel kojim je više puta zamahnuo prema njima, pa su obojica uzmaknuli, a on se udaljio vozilom.

Državno odvjetništvo je 10. siječnja postiglo sporazum s njime da se za opisano kazneno djelo osudi na kaznu zatvora od jedne godine. Naime, Republika Francuska je za njega izdala europski uhidbeni nalog radi izvršenja zatvorske kazne na koju je osuđen zbog tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina počinjenih na teritoriju Republike Francuske. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu usvojilo je prijedlog državnog odvjetništva i donijelo odluku da se preda Republici Francuskoj, ali da se predaja odgodi do dovršetka kaznenog postupka koji se vodi protiv njega u Republici Hrvatskoj zbog kaznenog djela razbojničke krađe.