FOTO Veliki pomor ribe na Dravi iza brane u Šemovcu

Varaždinske vijesti | 27.6.2017. u 10:26h | Objavljeno u Crna kronika

Na području starog toka rijeke Drave, iza brane u Šemovcu, ovih je dana došlo do pomora ribe. O stotinama uginulih riba članove Športsko-ribolovnog kluba Varaždin jučer oko 14 sati obavijestio je jedan ribič.

- Ovo nije prvi put da se to dogodilo, u proteklih deset godina već smo imali nekoliko takvih slučajeva, no nikad nije točno utvrđeno što se dogodilo. Uvijek se ustanovilo da je u pitanju bio nedostatak kisika - rekao nam je Kristijan Kosmačin, predsjednik ŠRK-a Varaždin.

Na teren će danas izaći djelatnici veterinarske i ribarske inspekcije kako bi uzeli uzorke. Kosmačin ističe kako je uginulo na stotine kilograma ribe, možda čak i tona. Riječ je o deverikama, ploticama, štukama, a među njima ima i riba koje teže i više od dva kilograma.

Iz varaždinske su policije u današnjem priopćenju izvijestili kako je u razdoblju od 22. do 26 lipnja na udaljenosti od 1.500 metara od pročišćivača akumulacijskog jezera HE Čakovec došlo do pomora veće količine ribe zbog čega su na mjesto događaja izašli policijski službenici s ribočuvarom i voditeljem komisije za zaštitu i ekologiju ribočuvarske službe ŠRK Varaždin.

- O događaju su obaviještene sve nadležne službe te slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja - naveli su iz PU varaždinske.

Označeno u
Galerija slika