Dvoje pješaka ozlijeđeno u jučerašnjim prometnim nesrećama u Varaždinu Foto: VV arhiva / ilustracija

Dvoje pješaka ozlijeđeno u jučerašnjim prometnim nesrećama u Varaždinu

I.D./Varaždinske vijesti | 30.11.2017. u 10:25h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska je policija izvijestila o jučerašnjim prometnim nesrećama u kojima su ozlijeđene dvije osobe.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 29. studenog oko 18 sati u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. Mladić u dobi od 20 godina upravljao je osobnim vozilom Supilovom ulicom iz smjera Merlićeve ulice. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, započeo je skretanje ulijevo u navedenu ulicu, a da prethodno nije propustio 23-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pritom je prednjim dijelom vozila udario pješaka koji je lakše ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Oko 23.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu jučer se također dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 42 godine upravljala je osobnim vozilom Zagrebačkom ulicom iz smjera centra grada u smjeru Turčina. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, prednjim je dijelom vozila udarila u 68-godišnju pješakinju koja se nalazila na desnoj prometnoj traci  Zagrebačke ulice. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, gdje su njezine ozljede okvalificirane kao teške.

- S obzirom na aktualne vremenske uvjete, kao i na činjenicu povećanja stradavanja pješaka u prometnim nesrećama, skrećemo pozornost da su u uvjetima smanjene vidljivosti u prometu (snijeg, kiša, magla), pješaci prilikom kretanja kolnikom noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, dužni biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Napominjemo kako je u prometu važno dobro vidjeti, a još važnije, biti viđen od strane ostalih sudionika u prometu - poručili su iz policije.

Označeno u