Drogu nabavljali u Albaniji, dopremali je prerađenim kamionima i skladištili u Varaždinu Foto: VV arhiva / ilustracija

Drogu nabavljali u Albaniji, dopremali je prerađenim kamionima i skladištili u Varaždinu

I.D./Varaždinske vijesti | 21.3.2019. u 09:21h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Grupe za kriminalitet droga Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima starosti 48, 38, 41 i 43 godine te 33-godišnjim državljaninom Crne Gore, zbog sumnje da su počinili kaznena djela Zločinačko udruženje, odnosno kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja.

- Kako se sumnja, 48-godišnjak je u razdoblju od najmanje kolovoza 2018. do 6. ožujka 2019. godine, na području Hrvatske, Crne Gore i Njemačke, povezao u zajedničko kriminalno djelovanje ostalu četvoricu navedenih, s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi i to nabavkom, prijevozom, prijenosom i preprodajom većih količina droge marihuane te kemijske droge amfetamin. Planiranjem i realizacijom navedenog 48-godišnjak je rukovodio zajedno sa 38-godišnjakom, s kojim je za potrebe ispunjenja svrhe zločinačkog udruženja, zajednički i dogovorno, ostvario kontakte sa za sad nepoznatim osobama u Crnoj Gori, preko kojih su u Albaniji počeli nabavljati veće količine droge marihuane i amfetamina - navode iz varaždinske policije.

Također su osigurali dopremanje droge iz Crne Gore u Hrvatsku u samo za tu svrhu unaprijed prerađenim kamionima. Po prijevozu droge na područje Hrvatske, odnosno grada Varaždina, droga se istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio droge skladištio u Varaždinu za potrebe daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj, dok se za drugi dio droge organizirao prijevoz za Njemačku.

- Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer, 20. ožujka, dvojica od navedenih starosti 48 i 43 godine, predani su uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke - priopćili su iz PU varaždinske.