Crnogorac u kamionu prevozio 488 kilograma marihuane!

vv | 7.3.2019. u 13:22h | Objavljeno u Crna kronika

Čak 488 kilograma marihuane, uredno upakiranih u tridesetak papirnatih vreća većih dimenzija, zatim kamion s priključkom u kojem su prevožene te još 2,5 kilograma amfetamina, osam mobitela, dvije digitalne vage i 50 tisuća kuna oduzela je varaždinska policija jučer na području Varaždina od 33-godišnjeg državljanina Crne Gore. Uhićen je zajedno s 38-godišnjim Varaždincem te su zadržani kod pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga.

-Ovo je najveća zapiljena droga od osnutka PU varaždinske te jedna od većih u Hrvatskoj. Ova rekordna zapljena je rezultat sinergije rada policijskih službenika grupe za kriminalitet droga PU varaždinske, policijskih službenika PU međimurske, Ravnateljstva policije te Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, rekao je Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske, koji je čestitao svima koji su sudjelovali u ovoj kriminalističkoj akciji, odnosno zahvalio na profesionalnom, predanom i odgovornom  radu.

Najavivši da slijede i financijski izvidi. voditeljica kriminalističke službe PU varaždinske Sandra Pažur naglasila je da još nije gotovo kriminalističko istraživanje u koji je uključen i Centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić, ali da je droga, koja se nalazila u kamionu državljanina Crne Gore, bila namijenjena za tržišta drugih zemalja, sudeći prema dosadašnjim saznanjima.

-Prema dosadašnjem kriminalističkom istraživanju, kao i drugih dokaznih radnji, osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nezakonite proizvodnje i prometa drogama postoje u ovom trenutku za najmanje dvije osobe. Zbog pravne i činjenične složenosti slučaj, kao i većeg broja involviranih osoba, koje se kriminalistički i dalje istražuju, kao i većeg broja područja na kojima su se događaji zbivali, predmet je u radu preuzelo ŽDO koje je u intenzivnom kontaktu s USKOK-om radi utvrđivanja momenata u njihovoj nadležnosti,  dodale je Biserka Šmer Bajt, županijska državna odvjetnica u Varaždinu.

droga1.jpg