CONING ECOGRADNJA Optužno vijeće optužnicu vratilo na doradu

D.P./Varaždinske vijesti | 2.10.2017. u 08:55h | Objavljeno u Crna kronika

Nije potvrđena optužnica protiv Stjepana Ptičeka, Miroslava Medurića i Franca Kocjana, koju je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu zbog osnovane sumnje da su izvlačili novac iz Coning ecogradnje, i to preko društva AIC Zagreb d.o.o. Zbog nedostatka u činjeničnom opisu optuženog kaznenog djela, optužnica je vraćena na doradu.

Zaključak je to sa sjednice Optužnog vijeća, koje se sastalo 20. rujna, te državnom odvjetniku dalo rok od 15 dana do podigne novu, izmijenjenu optužnicu. Ako u tom roku ne dostavi izmijenjenu optužnicu, smatrat će se da je odustao od progona.

Podsjetimo, optužnicom se prvookrivljenik Stjepan Ptiček, kao direktor društva Coning ecogradnja d.d., drugookrivljenik Miroslav Medurić, kao direktor trgovačkog društva AIC Zagreb d.o.o. za usluge, te trećeokrivljenik Franc Kocjan, direktor društva Hawxtar LLC s Floride, koje je osnivač društva AIC Zagreb d.o.o., terete da su koristili, zajednički i dogovorno, svoje ovlasti u cilju pribave veću nepripadnu materijalnu koristi tre- ćeokrivljenom.

ŽDO tvrdi kako je Ptiček s Medurićem, a po prethodnom dogovoru s Kocjanom, zaključio ugovor o zajmu kojim se društvo Coning ecogradnja d.d. kao zajmodavac obvezuje društvu AIC Zagreb d.o.o. kao zajmoprimcu pozajmiti iznos od 100.000 eura za pripremu projekta rekonstrukcije projekata Sveučilišta u Zagrebu u svezi obnove i izgradnje Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, a AIC Zagreb d.o.o. kao zajmoprimac obvezuje se vratiti pozajmljeni iznos najkasnije u roku od šest mjeseci od dana potpisivanja ugovora.

Razgovaralo se vezano uz poslove obnove tornja katedrale, zatim završetak Katoličkog fakultetam i druge poslove. U optužnici stoji kako su obojica pri tome znali da novac neće biti uporabljen u svrhu namjene, a niti vraćen društvu Con,ng ecogradnja d.d., već da će biti isplaćen u korist III okrivljenika Franca Kocjana.