Četvero ozlijeđenih tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije Foto: VV arhiva / ilustracija

Četvero ozlijeđenih tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije

I.D./Varaždinske vijesti | 23.7.2018. u 13:24h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, u petak, 20. srpnja oko 15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Zasad nepoznati vozač upravljao je vozilom dvorištem auto salona u Zagrebačkoj ulici. Dolaskom do kolnog izlaza, započeo je uključivanje u promet na cestu, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je po nogostupu s lijeve strane, upravljala 45-godišnjakinja. Nakon prometne nesreće, oba su sudionika napustila mjesto događaja te je biciklistica naknadno sama zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

Jedna je osoba ozlijeđena i u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. srpnja oko 6 sati u Velikom Bukovcu. Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.46 g/kg županijskom cestom u smjeru Malog Bukovca. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama, ulaskom u lijevi zavoj, izgubio je nadzor nad vozilom i udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 30-godišnjak, koji se zaustavio na prometni znak obaveznog zaustavljanja, radi propuštanja vozila i uključivanja u promet ceste s prednošću prolaska. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 23-godišnji putnik iz vozila 23-godišnjeg vozača. Medicinska mu je pomoć pružena na mjestu događaja i u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. srpnja oko 7.30 sati u Ulici Brigade braće Radić u Vrbanovcu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 56 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždina. U jednom je trenutku započeo skretanje ulijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom je prilikom u lijevi bočni dio njegovog vozila udarilo osobno vozilo kojim je upravljao 49-godišnjak, koji se kretao iza njega u istom smjeru i u tom trenutku pretjecao teretno vozilo. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 49-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Žena starosti 69 godina ozlijeđena je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. srpnja oko 12 sati na auto cesti A-4. Ona je upravljala osobnim vozilom istočnim kolničkim trakom auto ceste iz smjera čvora Breznički Hum u smjeru Novog Marofa. U jednom je trenutku vozilom prešla ulijevo van kolnika na fizički odvojak kolničkih traka, gdje je lijevim bočnim dijelom vozila udarila u metalnu odbojnu ogradu. Vozilo se od siline udara odbilo udesno na kolnik i preko njega prešlo van ceste na ogradu mosta te prednjim dijelom ponovno udarilo u metalnu ogradu. Ozlijeđena je vozačica prevezena u Opću bolnicu Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.