Četiri osobe ozlijeđene u prometnim nesrećama tijekom vikenda Foto: VV arhiva / ilustracija

Četiri osobe ozlijeđene u prometnim nesrećama tijekom vikenda

I.D./Varaždinske vijesti | 6.8.2018. u 11:06h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i  to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 3. kolovoza oko 17.30 sati u odvojku Lonjske ulice u Topličici, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 26 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.58 g/kg. Uslijed neprilagođene brzine na uzbrdici i blagom desnom zavoju, vozilom je prešao na lijevu stranu ceste i prednjim lijevim djelom udario u prednji lijevi dio vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak. Ozljede je zadobio 37-godišnji vozač i 57-godišnja suputnica. Medicinska pomoć im je pružena u Varaždinskoj općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Istog se dana, 3. kolovoza, oko 23.45 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.89 g/kg upravljao 50-godišnjak. Upravljao je iz smjera Turčina u smjeru Varaždin Brega. Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola nije se kretao sredinom obilježene prometne trake koja se proteže uz desni rub kolnika, već je prešao ulijevo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjim djelom vozila udario u bicikl kojim je iz suprotnog smjera upravljala 25-godišnjakinja, nakon čega je udario i u bicikl kojim je iza nje upravljao 29-godišnjak. Ozljede su zadobila oba biciklista, te su ih djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezli u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Zbog prometne nesreće i očevida promet je tom dionicom bio zatvoren za sav promet od 23.50 do 1.50 sati, te se odvijao obilaznim pravcima.

Označeno u