Čak dva požara u Kućanu Marofu, procijenjena materijalna šteta od 1,5 tisuća eura

| 18.3.2024. u 10:44h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 15. ožujka u mjestu Budinščak, izbio je požar na kući u kojoj nitko ne živi u vlasništvu 51-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kvara na strujnom ormariću u hodniku kuće, kratkog spoja i zapaljenja vodiča te se požar proširio na gorive dijelove drvene stropne grede i stropnih dasaka koje su tom prilikom nagorjele. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Donja Voća i Donja Višnjica, a u istom nije bilo ozlijeđenih osoba.

U petak, 15. ožujka oko 14.45 sati, u Kućan Marofu, na dvorištu, došlo je do zapaljenja traktorske kosilice u vlasništvu 50-godišnjaka. Do zapaljenja kosilice je došlo na način da je 50-godišnjak sa navedenom kosilicom prvi puta pokosio travu na dvorištu nakon čega ju je ugasio da bi po njegovom odlasku došlo do samozapaljenja iste kojom prilikom je izgorjela u potpunosti. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin i DVD Gornji Kućan, koji su ugasili požar. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1 500 eura. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

U subotu, 16. ožujka u mjestu Vinogradi Ludbreški, izbio je požar na vikend kući u vlasništvu 48-godišnjaka. Do požara je došlo uslijed kratkog spoja u produžnom kablu koji je bio stalno priključen u prizemnoj prostoriji dok su se utičnice kabla nalazile u podrumu. Uslijed kratkog spoja došlo je do iskrenja i zapaljenja drvene grede odakle se vatra proširila na drvenu konstrukciju krovišta. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 100 eura. Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg, a u istom nije bilo ozlijeđenih osoba.

U subotu, 16. ožujka u Kućan Marofu, došlo je do zapaljenja greda oko dimnjaka na objektu sjenice u vlasništvu 42-godišnjaka. Do zapaljenja je došlo najvjerojatnije uslijed prejakog zagrijavanja, odnosno, previsoke temperature metalnog djela dimnjaka, a oko kojeg su nalazile grede koje su pritom nagorjele. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 1500 eura. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin i DVD Gornji Kućan, koji su ugasili požar. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.