Buran blagdanski vikend: 21 prometna nesreća i 11 prekršaja protiv javnog reda i mira Foto: ilustracija

Buran blagdanski vikend: 21 prometna nesreća i 11 prekršaja protiv javnog reda i mira

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.4.2017. u 15:43h | Objavljeno u Crna kronika

Iza nas je blagdanski uskrsni vikend, koji je, sudeći prema policijskom izvješću bio izrazito buran.

Naime, na prometnicama Varaždinske županije dogodila se 21 prometna nesreća, a zabilježeno je i 11 prekršaja protiv javnog reda i mira.

Što se prometnih nesreća tiče, u subotu, 15. travnja oko 16.50 sati u Ludbreškoj ulici u Hrastovskom ozlijeđeno je dijete starosti 11 godina koje je neoprezno pretrčavalo cestu i na kojeg je automobilom naletio 46-godišnjak. Djetetu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici te mu ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 15. travnja oko 19.30 sati u Turčinu, dogodila se prometna nesreća. Muškarac starosti 72 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola. Dolaskom pred raskrižje Zagrebačke ulice sa ulicom Dubravka, brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na cesti te je automobilom udario u drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog semafora. U prometnoj nesreći ozljede su zadobila oba vozača, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U nedjelju, 16. travnja oko 00.30 sati na lokalnoj cesti u Kučanu Ludbreškom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 53 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola te zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u cestovni jarak. Ozlijeđenom vozaču je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 14. travnja oko 9.50 sati u Selniku. Muškarac starosti 41 godinu upravljao je osobnim vozilom državnom cestom D35 iz smjera Varaždina u smjeru Ivanca te je zbog nepoštivanja razmaka udario u automobil kojim je ispred njega upravljao 43-godišnjak koji je zadobio ozljede, a medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 14. travnja u 10.35 sati, u ulici Stjepana Radića u Vidovcu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina te je zbog nepoštivanja potrebitog razmaka udario u vozilo ispred, kojim je upravljala 67-godišnjakinja. Uslijed udara vozilo je odbačeno te je udarilo u drveni stup, a vozačici je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U petak, 14. travnja u 16.30 sati u Malom Gradišću, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 50 upravljao je biciklom pod utjecajem alkohola te je pao s bicikla na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 15. travnja oko 10.05 sati, u Varaždinskoj ulici u Papincu ozlijeđena je 42-godišnja biciklistica. Muškarac starosti 31 godinu je otvorio vozačeva vrata te njima udario u ručicu upravljača bicikla. Biciklistica je izgubila nadzor i pala na kolnik, te zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U subotu, 15. travnja oko 14.05 sati u Gornjoj Poljani, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom jer je muškarac starosti 66 godina oduzeo prednost prolaska neregistriranom mopedu sa kojim je iz suprotnog smjera zadržavajući smjer kretanja upravljao 27-godišnjak. Mopedist je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 16. travnja u 3.30 sati, u ulici Halić na Varaždin Bregu ozlijeđen je 22-godišnjak koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u metalnu ogradu. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 16. travnja oko 20.15 sati, u Varaždinu ozlijeđen je 20-godišnjak koji je prošavši kroz raskrižje za vrijeme upaljenog crvenog svjetla udario u vozilo kojim je iz suprotnog smjera na znak zelenog svjetla na semaforu upravljao 54-godišnjak. Mladić starosti 20 godina je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Što se tiče prekršaja protiv javnog reda i mira radi se o događajima vezanim uz tuču, svađu i viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje, skitnju i prosjačenje, te držanje životinja bez nadzora.

Označeno u