Bankar u 5 godina podignuo 2,5 milijuna kuna pa to prikazao kao sredstva banke

M.P./Varaždinske vijesti | 10.5.2017. u 16:01h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 41-godišnjaka

- Postoji osnovana sumnja da je od srpnja 2010. do srpnja 2015. godine, kao zaposlenik banke na radnom mjestu voditelja odjela kartičnog poslovanja, svojom kreditnom karticom plaćao robu i usluge za vlastite potrebe te na bankomatima podizao novac i zadržavao ga za sebe. Potom je u računalnom sustavu banke obavio storniranje svih tako učinjenih transakcija, tako da one nisu bile naplaćene s njegovog računa, već su naplaćene iz sredstava banke - izvijestili su iz ŽDO-a.

Na opisani način, 41-godišnjak si je na štetu banke pribavio nepripadnu imovinsku dobit u iznosu većem od 2,5 milijuna kuna.

Osnovano se sumnja i da je, radi prikrivanja kaznenog djela i manjka novca u banci, davao naloge za fiktivna punjenja bankomata novcem i provodio neistinita knjiženja na kontima banke.