Alati i strojevi na meti lopova u Varaždinu, Kelemenu, Donjem Makojišću... Foto: ilustracija

Alati i strojevi na meti lopova u Varaždinu, Kelemenu, Donjem Makojišću...

I.D./Varaždinske vijesti | 2.10.2018. u 09:45h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o provalama i krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Varaždinske županije.

Od 30. rujna do 1. listopada, u Varaždinskoj ulici u Kelemenu, nepoznati je počinitelj provalio u podrumsko spremište i alatnicu vikend kuće u vlasništvu 68-godišnjaka i otuđio motornu kosilicu, električne škare za živicu, razni električni alat i drugo. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 28. rujna do 1. listopada, u Donjem Makojišću, nepoznati je počinitelj iz tovarnog prostora vozila u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Novom Marofu, otuđio motornu pilu i flaksericu. Visina materijalne štete iznosi više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 1. listopada od 11 do 17 sati, nepoznati je počinitelj iz kuće u Gredi, u vlasništvu 75-godišnjaka, otuđio iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna i zlatni nakit. Navedeni je iskoristio kraću odsutnost ukućana koji su u više navrata izlazili iz kuće u voćnjak, a da nisu zaključavali ulazna vrata kuće. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Dana 15. rujna ove godine, u Preradovićevoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz prostora u adaptaciji, otuđio kutnu brusilicu, rezne ploče za čelik i kamen, vibracionu bušilicu i drugo, vlasništvo 74-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Označeno u