Akcijom "Brzina" ulovljen vozač koji je vozio 219 km/h i utvrđeno 77 prekršaja prekoračenja brzine Foto: Ilustracija

Akcijom "Brzina" ulovljen vozač koji je vozio 219 km/h i utvrđeno 77 prekršaja prekoračenja brzine

M.N./Varaždinske vijesti | 28.1.2019. u 13:07h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su 26. siječnja od 10 do 16 sati proveli operativnu akciju „Brzina“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 77 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja, te 16 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća brzina od 219 km/h izmjerena je na autocesti A-4 kod vozača osobnog automobila starosti 23 godine za koji prekršaj je propisana novčana kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kat. od 1 – 6 mjeseci i 3 negativna boda. 

Prilikom nadzora prometa u subotu, 26. siječnja, u 12:52 sata na auto cesti A-4 u Varaždinu zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnji muškarac iz Varaždina. Kontrolom je utvrđeno da isti upravlja motornim vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Obzirom da se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud, kojom prilikom je od strane policije za istog predložena kao propisna sankcija kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja na Prekršajnom sudu 40-godišnjaku je određeno 15 dana zadržavanja, nakon čega je predan u Zatvor Varaždin.