Akcija u sklopu projekta EDWARD: 45 vozača prebrzo vozilo, 42 nisu bila vezana, 17 je telefoniralo... Foto: PU varaždinska

Akcija u sklopu projekta EDWARD: 45 vozača prebrzo vozilo, 42 nisu bila vezana, 17 je telefoniralo...

M.P./Varaždinske vijesti | 22.9.2018. u 15:33h | Objavljeno u Crna kronika

U sklopu projekta EDWARD, odnosno Dana bez poginulih u prometu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske u srijedu su provodili preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja te korištenja sigurnosnog pojasa u vožnji.

Evidentirano je ukupno 139 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je evidentirano 45 prekršaja brzine, 42 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 15 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za vrijeme akcije provedena je i preventivna aktivnost „Uzoran vozač/ica“ u sklopu koje su se prigodnim poklon paketima darivali vozači i vozačice koji su bili uzorni u prometu, odnosno nisu počinili prekršaj i nisu evidentirani kao počinitelji prekršaja u proteklih 5 godina.

Na području PU varaždinske nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama, a dogodile su se dvije nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna sa materijalnom štetom.

Podršku provođenja projekta su dali mnogi građani putem polaganja prisege na službenim stranicama TISPOL-a – mreže prometnih policija država Europe, te kroz video izjave snimane tijekom provođenja aktivnosti.

Označeno u