Veterani Varaždina igrat će sutra za treće mjesto Foto: Dražen Novosel

Počeo nogometni Naki Marlex kup veterana, uz nastup mnogih bivših poznatih imena

| 25.8.2017. u 19:24h | Objavljeno u Sport

U čast i spomen na legendarnog varaždinskog nogometnog suca Marijana Rauša - Nakija na varaždinskom stadionu Sloboda danas je počeo dvodnevni nogometni Naki Marlex kup veterana. Organizator turnira je Udruga Đuro Kulčar iz Varaždina, koja je osnovana 30. studenog 2010. godine, a u svom radu potiče očuvanje tradicije i poticanje nogometa u Varaždinu.

U prvom susretu veterani Osijeka pobijedili su, nakon jedanaesteraca, veterane Varaždina, iako su domaćini imali prednost od 4:0, s dva gola Marija Kovačevića, te po jednim Nikole Šafarića i Roberta Težačkog. Gosti su izjednačili na 4:4 s po dva gola Mijatovića i Bičanića.

U izvođenju jedanaesteraca golove za veterane Osijeka postigli su Babić i Mijatović, a kod Varaždinaca jedino je siguran s bijele točke bio Balajić, dok Kovačević i Gavranović nisu realizirali svoje udarce.

U drugom današnjem susretu veterani Rijeke su rezultatom 3:1, golovima Račkoč, Ljubovića i Milinovića pobijedili Humane zvijezde rezultatom 3:1. Strijelac za poražene bio je Kezić.

U utakmici za treće mjesto sutra od 9 sati i 30 minuta sutra će se sastati veterani Varaždina i Humane zvijezde, a u finalu od 10 sati i 30 minuta igrat će veterani Rijeke i Osijeka. Sutra prijepodne izlanstvo turnira položit će vijenac na grob Marijana Rauša, a predviđen je i prijem kod čelništva Grada Varaždina.