Čačić ugostio predstavnike mjesnih odbora i vatrogasce da bi im zaželio sve najbolje u 2018.

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.1.2018. u 08:04h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Županijskoj palači u Varaždinu u nedjelju je održan novogodišnji prijem za predsjednike mjesnih odbora s područja Varaždinske županije, kao i predsjednike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U prepunoj Skupštinskoj dvorani okupljene je pozdravio župan Radimir Čačić koji je izrazio zahvalnost na dolasku i iskazao zadovoljstvo brojem okupljenih.

- U prioritetne zadatke županijske vlasti, po mojem dubokom uvjerenju, spada i koordinacija aktivnosti načelnika i gradonačelnika na zajedničkim projektima, kao i komunikacija sa svim građanima Županije te prepoznavanje njihovih potreba i uvažavanje sugestija. Na razini mjesnih odbora, s obzirom da su pojedini čelnici jedinica lokalne samouprave stava da je ta komunikacija nepotrebna, a s obzirom da su mjesni odbori i dobrovoljna vatrogasna društva stup djelovanja svakog našeg mjesta, sela i zaselka, odlučio sam pozvati njihove predstavnike povodom božićnih i novogodišnjih blagdana te njima i njihovim obiteljima zaželjeti sve najbolje u 2018., zahvaliti na društveno korisnom radu te naglasiti spremnost za suradnju sa svakim od njih pojedinačno – istaknuo je župan Čačić.

Napomenuo je da su on osobno i vodstvo Županije svjesni da su, uz projekte čija se vrijednost mjeri u stotinama milijuna kuna, pa i eura, kao što su izgradnja brze pruge i druge infrastrukture, projekte u obrazovanju i zdravstvu te pripremu projekta Regionalnog centra za civilnu zaštitu i spašavanje, koji uključuje i vatrogastvo, za naše građane jednako vrijedni i mali, životni projekti kao što su kvaliteta javne rasvjete, kvalitetan rad udruga, podrška Županije kod lokalnih manifestacija te niz drugih aktivnosti, u čemu je Županija također spremna pomoći te dati i financijsku podršku.

Uz župana, goste su primili i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević te zamjenik župana Robert Vugrin.

Nedjeljko Vukalović, predsjednik Županijske vatrogasne zajednice, je u ime svih predsjednika DVD-a i MO-a zahvalio na pozivu i istaknuo da je ovo prvi put da su predstavnici i predsjednici DVD-a pozvani na prijem kod župana.

Zahvalio je na ukazanoj spremnosti za pomoć te ponudio dobru i korektnu suradnju Županije i Vatrogasne zajednice.

Označeno u