ZLOUPORABA? Pozajmica za pripremu obnove tornja katedrale ili radi izvlačenja 100.000 €?

| 24.7.2017. u 16:50h | Objavljeno u Aktualno

Protiv Stjepana Ptičeka, Miroslava Medurića i Franca Kocjana Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu zbog osnovane sumnje da su izvlačili novac iz Coning ecogradnje, i to preko društva AIC Zagreb d.o.o.

- Postupajući suprotno propisima, prvookrivljenik Stjepan Ptiček, kao direktor društva Coning ecogradnja d.d., drugookrivljenik Miroslav Medurić, kao direktor trgovačkog društva AIC Zagreb d.o.o. za usluge, te trećeokrivljenik Franc Kocjan, direktor društva Hawxtar LLC s Floride, koje je osnivač društva AIC Zagreb d.o.o., koristili su, zajednički i dogovorno, svoje ovlasti u cilju pribave veću nepripadnu materijalnu koristi trećeokrivljenom - stoji u optužnici u kojoj se okrivljenici terete za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Pojašnjava se da je Ptiček s Medurićem, a po prethodnom dogovoru s Kocjanom, zaključio ugovor o zajmu kojim se društvo Coning ecogradnja d.d. kao zajmodavac obvezuje društvu AIC Zagreb d.o.o. kao zajmoprimcu pozajmiti iznos od 100.000 eura za pripremu projekta rekonstrukcije projekata Sveučilišta u Zagrebu u svezi obnove i izgradnje Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, a AIC Zagreb d.o.o. kao zajmoprimac obvezuje se vratiti pozajmljeni iznos najkasnije u roku od šest mjeseci od dana potpisivanja ugovora.

U optužnici stoji kako su obojica pri tome znali, sukladno prethodnom dogovoru, da navedeni novac, nakon što bude plasiran, neće biti uporabljen u svrhu namjene jer društvo AIC Zagreb d.o.o. nije imalo zaključen ugovor sa Zagrebačkom nadbiskupijom u svezi obnove i izgradnje Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, a niti vraćen društvu Conong ecogradnja d.d., već da će biti isplaćen u korist III okrivljenika Franca Kocjana.

               Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

 

Označeno u