Zlatko Koračević novi predsjednik Upravnog vijeća varaždinske Opće bolnice

D.P./Varaždinske vijesti | 28.6.2017. u 12:39h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Zlatko Koračević iz NS-Reformista novi je predsjednik Upravnog vijeća varaždinske Opće bolnice, a osim njega u Upravnom će vijeću ponovno sjediti i Damir Habijan (HDZ) i Darko Detelj (NS-Reformisti).

Konstituirajuća sjednica UV-a će se održati u petak 30. lipnja.

Podsjetimo, Zlatko Koračević je rodom iz Bednje, a bio je i dugogodišnji član HNS-a čiji je bio i saborski zastupnik u dva mandata.

U veljači 2012. godine postavljen je na čelo uprave HEP-a kao čovjek od povjerenja tadašnjeg predsjednika HNS-a i prvog potpredsjednika Vlade te ministra gospodarstva Radimira Čačića zbog čega je zamrznuo saborsku mirovinu.

Uz to, vodio je tvrtku za proizvodnju namještaja Lepa kojoj je bio i suvlasnik, a bio je i načelnik općine Bednja.

Početkom 2014. godine je izbačen iz HNS-a zato što se protivio izbacivanju Radimira Čačića iz stranke. Nakon toga je zajedno s Natalijom Martinčević najavio osnivanje nove stranke i to NS-Reformista čiji je od tada član.

Zlatka Koračevića pokušali smo kontaktirati kako bi doznali kakav će biti dnevni red konstituirajuće sjednice UV-a, no nije nam se javljao na telefon.

Damir Habijan nam je pak kazao kako nema informacije kakav će biti dnevni red, jer trenutno nije u Varaždinu pa neće ni pristustvovati sjednici.

Na upit hoće li se raspravljati o promjeni Uprave bolnice, Habijan je kazao kako treba vidjeti.

- Nisam pobornik toga da se s promjenom politike automatski mijenja i Uprava bolnice i treba vidjeti može li ova Uprava nastaviti projekte koji su pokrenuti u vrijeme mandata ravnateljice Zember te odlučiti - kazao je Habijan.