Najistaknutiji policajci Varaždinske županije o teškom i opasnom poslu te zašto ga ipak vole Foto: Krešimir Đurić/VV arhiva

Najistaknutiji policajci Varaždinske županije o teškom i opasnom poslu te zašto ga ipak vole

| 20.3.2017. u 16:09h | Objavljeno u Aktualno

Unatoč tome što nikada ne znaju što će ih dočekati toga dana i sa kakvim će se opasnostima eventualno suočiti, Željko Grilec i Nedeljko Cecelja još i dan danas, nakon više od 20 godina rada u varaždinskoj policiji, s jednakim žarom pristupaju svome poslu. Upravo su zbog toga, zajedno s kolegama Matijom Brežnim, Damirom Okunom, Željkom Petrićem, Tihomirom Šaškom, Ivicom Cestarom, Slavkom Vudragom, Danijelom Posavcem, Robertom Maltarom, Borisom Iljadicom i Ivicom Jarnecom, nedavno pozvani na susret s glavnim ravnateljem policije Markom Srdarevićem koji je pohvalio njihove rezultate rada i nastojanja za što kvalitetnije i učinkovitije obavljanje policijskih poslova.

Grilec i Cecelja u policiji su od sredine devedesetih godina. Na svojim su se radnim mjestima, Grilec kao vođa ophodnje temeljne policije, a njegov kolega Cecelja kao zapovjednik interventnog odjela, susreli sa svačime – od prekršaja u prometu pa do najgorih ubojstava i stradavanja ljudi. Međutim, volju za posao još uvijek nisu izgubili.

- Obojica imamo uvjete za mirovinu i da nam je svega dosta, već bismo odavno otišli. Štoviše, ja sam tek sada dobio pravu volju za posao. Kroz godine sam stekao iskustvo, kako u poslu, tako i u komunikaciji s građanima, i vidim da sada lakše obavljam svoj posao - naglašava Grilec koji je na svom radnom mjestu u neprestanom kontaktu s ljudima te izlazi na brojne intervencije po dojavama. Za razliku od njega, Cecelja kao interventni policajac manje radi s ljudima te izlazi na zahtjevnije intervencije poput narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Što Grilec i Cecelja poručuju mlađim kolegama te kako gledaju na negativni imidž policije u javnosti pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti