Željko Bunić (HSLS): U vijećnici bi se trebao snimati nastavak serije "Novine"

| 29.12.2016. u 10:08h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Serija „Novine“ govori o sprezi biznisa i politike. Jako me podsjeća na našu gradsku upravu. Hoćete li gradonačelniče Daliboru Mataniću predložiti da nastavak serije snima na autentičnoj lokaciji u Gradskoj vijećnici? Predlažem da radnja krene od 2011. godine. Ako Matanić neće imati ideja, tu će ih svakako dobiti - predložio je to prilikom aktualca jutrošnje sjednice Gradskog vijeća HSLS-ov Željko Bunić aktualnoj gradskoj vlasti.

Usto, gradonačelnika je pitao je li SDP postala njihova peta kolona.

- Alen Kišić je u listopadu javno izjavio da zna kako bi riješio bale, no nije rekao rješenje.. Bi li možda SDP pred izbore mogao skinuti maske? Mislite li gradonačelniče da SDP od dana izbora opstruira rješenje za balirani otpad, odnosno čini sve da dođe do realizacije koncesije s ciljem da SDP 2017. preuzme Grad? Je li balirani otpad cijena koju Varaždinci i Varaždinke moraju platiti da SDP dođe na vlast prvi puta nakon 1990. godine? Je li SDP postao peta kolona? - zanimalo je Bunića.

Habuš mu je odvratio da su to pitanja za Kišića dodavši da "Novine" nije niti gledao.

- Ja SDP doživljavam kao koalicijskog partnera, a ne kao petu kolonu. Ako Kišić ima rješenje za balirani otpad, neka ga podijeli s nama - poručio je Habuš.

Vijećnici Nataliji Martinčević, koja je pitala hoće li i kada razriješiti direktora Varkoma Vladu Vlašića, tek je kratko odgovorio da neće što je razljutilo Martinčević.

- Ovakav odgovor pokazuje vaš odnos prema poslu koji obavljate i prema građanima. Vlašić će biti smijenjen, no za štetu ćete biti odgovorni vi - odvratila je Martinčević.

HRAST-ov Ladislav Ilčić ukazao je pak da bi na pojedine kazališne predstave trebala biti oznaka da nisu za djecu.

- Na filmovima postoji ograničenje da nisu primjereni za djecu. Može li ste to napraviti i s kazališnim predstavama? Naime, nisu sve predstave prikladne za svu djecu, a čak su i neki glumci rekli da im je neugodno - naveo je Ilčić, na što mu je Habuš odgovorio da će o tome pitati intendanticu.

Označeno u