Želite volontirati? Javite se Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima – ured Varaždin

M.P./Varaždinske vijesti | 10.9.2018. u 20:51h | Objavljeno u Aktualno

Iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima – ured Varaždin pozivaju sve zainteresirane za volontiranje s područja Varaždinske i Međimurske županije da im se jave. 

- Ukoliko si spreman/na odvojiti dio svog slobodnog vremena, steći nova iskustva, prenijeti svoja iskustva i ideje, naučiti nešto novo, razviti nove vještine, biti dio šire zajednice, razvijati predivnu ideju podrške našim sugrađanima ti si prava osoba za nas. Za volontere i volonterke bit će organiziran besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške. Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji - kažu iz Udruge.

Volonteri/ke koji/e završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružat će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije, pružati direktnu podršku na sudu ili drugim tijelima kroz institut osobe od povjerenja te obavljati tjedna dežurstva u prostoru Županijskog suda u Varaždinu i Općinskog suda u Čakovcu.

- Volontiranje će se obavljati u prostorijama Udruge za podršku žrtvama i svjedocima - ured Varaždin te u prostoru Županijskog suda u Varaždinu, Općinskog suda u Varaždinu, Općinskog suda u Čakovcu, Prekršajnog suda u Varaždinu, Prekršajnog suda u Čakovcu, Stalna služba Novi Marof i Ivanec, a po potrebi i na terenu Varaždinske i Međimurske županije – sukladno dogovoru s volonterom/kom - najavljuju.

Sa odabranim volonterima/kama potpisat će se volonterski ugovori i imat će obvezu volontirati nekoliko sati mjesečno, odnosno po potrebi. Volonteri će po završetku projekta dobiti potvrdu s opisom volonterske pozicije, stečenih kompetencija i broj sati, te preporuku.

Volonterskom timu mogu se priključiti punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem, osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak, osobe motivirane za pomoć drugima, komunikativne, empatične i tolerantne osobe te odgovorne i etične osobe te osobe koje su zainteresirane za s osobama svih životnih dobi i statusa.

Rok za prijavu je petak, 21. rujna, u 12 sat putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Pismena prijava treba sadržavati životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja te motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima.

- Za potrebe volontiranja, a nakon odabira Vas kao volontera tražimo uvjerenje o nekažnjavanju kao i uvidu kaznenu evidenciju volontera. Po odabiru, volonter će priložiti osobnu fotografiju radi izrade identifikacijskog dokumenta za sudove kojeg izdaje Ministarstvo pravosuđa - kažu iz udruge te pozivaju zainteresirane da ih kontaktiraju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Više o udruzi i samom programu može se dobiti na web stranici www.pzs.hr ili putem društvenih mreža.