Zavodu za hitnu medicinu četiri nova vozila za sanitetski prijevoz Foto: Varaždinska županija

Zavodu za hitnu medicinu četiri nova vozila za sanitetski prijevoz

Varaždinske vijesti | 10.7.2019. u 15:05h | Objavljeno u Aktualno

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije posjetili su danas župan Varaždinske županije Radimir Čačić te njegov zamjenik Robert Vugrin, a povod posjete bila je primopredaja četiri nova vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1.339.500,00 kuna, od čega je 539,500,00 kuna iz decentraliziranih sredstava, a 800,000,00 kuna iz sredstava Županije. Vozila je prezentirao ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec, a tom prigodom je župan Čačić naglasio kako je Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije ''daleko iznad okvira i hrvatskih prosjeka'' po broju specijalizanata, timova i kvalitete vozila u odnosu na svoju veličinu.

- I po broju specijalizanata i po broju timova te po kvaliteti vozila naš Zavod prednjači. Nažalost, u vrijeme recesije, nisu se zanavljala vozila, no proteklih nekoliko godina se to ipak intenzivno radi. I sa sljedećom godinom ćemo dobiti pet novih vozila, ali onih s pogonom na četiri kotača, a to je ipak najskuplja razina vozila, vozila koja će služiti za hitnu pomoć. Mi ćemo doći u poziciju da će sva vozila biti ispod deset godina starosti. Ona u hitnoj će biti potpuno nova, što se tiče vozila hitne pomoći, tamo nijedno vozilo neće biti starije od pet godina, i time mi završavamo ciklus ulaganja. Vozila su svake godine sve bolje opremljena i to je odlično i za djelatnike i za pacijente. Inače, želim istaknuti kako ne postoji nikakav standard koliko specijalista sami Zavodi trebaju imati.Spomenimo kako je recimo prije četiri godine u Hrvatskoj bilo ukupno devet specijalizanata za hitnu pomoć, a od toga čak pet u Varaždinu. Mi smo sami sebi odredili standarde. I tako treba biti u budućnosti i toga se treba držati – rekao je župan Čačić.

Ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec je naznačio kako su vozila opremljena po svim suvremenim propisima i standardima.

- Vozila će inače biti raspoređena u sve četiri ispostave, Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg. Kada se nova vozila uvedu u promet, izlučiti će se iz upotrebe četiri najlošija vozila. Naglašavam kako Zavod ima 15,5 timova sanitetskog prijevoza, a to znači 31 vozilo, 31 vozača i 16 medicinskih tehničara/sestara - zaključio je Smoljanec.

100719_zavod_za_hitnu_3.JPG

100719_zavod_za_hitnu_2.JPG