Ivan Čehok i Natalija Martinčević Foto: Krešimir Đurić

Zašto Grad nije prijavio nijednu školu ili vrtić na energetsku obnovu?

| 28.3.2018. u 20:34h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Premda je tijekom današnje sjednice vijeća gradonačelnik Ivan Čehok najavio brojne nove projekte i prijedloge, zanimljivo je što aktualna gradska vlast na nedavno završeni natječaj za energetsku obnovu nije prijavila nijedan projekt.

Proizlazi to iz gradonačelnikova odgovora na vijećničko pitanje Natalije Martinčević (reformisti). Ona je, naime, podsjetila kako je Županija na spomenuti natječaj prijavila ukupno 16 objekata, od bolnica i Vodotornja do škola ukupne vrijednosti 174 milijuna kuna, te je povukla više novaca nego li sve ostale županije zajedno.

- Koje je objekte od škola, vrtića, društvenih domova i svih ostalih objekata javne namjene prijavio grad Varaždin? Ovo je velika prilika da se dobiju EU sredstva jer je financiranje 55 posto EU fondovi, 27 posto Ministarstvo regionalnog razvoja i 18 posto je naša komponenta. Kako smo i podršku proračunu uvjetovali podizanje sredstava upravo na stavkama za tu namjenu, molim odgovor što je po tome odrađeno - pitala je Martinčević.

Čehok je odgovorio kako „Varaždin ima nesreću da su zgrade ili nove ili stare s debelim zidovima“.

- Našoj Regionalnoj energetskoj agenciji (REA) dali smo zadatak da „snimi“ možemo li postići uštede od 50 posto. Htjeli smo potvrditi možemo li to postići i nismo se žurili jer ne bismo mogli sve to napraviti. Imamo projekte, u svibnju opet ide natječaj i na njega ćemo prijaviti i škole i vrtiće - odgovorio joj je Čehok.