Zamjenik župana Tomislav Paljak odao počast svim žrtvama Vukovara – grada heroja Foto: Varaždinska županija

Zamjenik župana Tomislav Paljak odao počast svim žrtvama Vukovara – grada heroja

Varaždinske vijesti | 19.11.2018. u 09:45h | Objavljeno u Aktualno

Izaslanstvo Varaždinske županije koje je predvodio zamjenik župana Tomislav Paljak boravilo je jučer u Vukovaru gdje je odalo počast svim poginulim braniteljima ovoga grada heroja kao i svim nedužnim civilima koji su živote izgubili u velikosrpskoj agresiji na ovaj grad.

Izaslanstvo je  u pratnji Husarske garde Varaždinske županije položilo vijenac i zapalilo svijeću na Trpinjskoj cesti u znak zahvalnosti za sve poginule branitelje s područja Varaždinske županije. Kod Borovo Commerca iskazali su zahvalnosti i pijetet poginulim braniteljima, među kojima i Vjekoslavu Cerovečkom, posljednjem zapovjedniku obrane Borova naselja, ujedno i zapovjedniku Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske u teškim uvjetima obrane Vukovara.

Polaganju vijenaca kod Trpinjske ceste i Borovo Comercea prisustvovali su i članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, članovi ŽZU HVIDR-e Varaždinske županije, kao i predstavnici PU varaždinske te članovi Varaždinske građanske garde. Također, kao i prethodnih godina izaslanstvo Međimurske županije na čelu s županom Matijom Posavcem pridružilo se zajedničkom odavanju počasti.

Zamjenik župana Paljak je istaknuo kako se odaje počast svima koji su hrabro i dostojanstveno stali u obranu slobode i mira.

- Hrabri branitelji, istinski domoljubi  svoje su živote utkali u temelje moderne i neovisne hrvatske države i njima dugujemo vječito poštovanje i zahvalnost. Posebno se prisjećamo i našeg Vjekoslava Cerovečkog koji je dao ogromni doprinos u obrani Vukovara. Želim istaknuti kako taj grad nikada nije pao već je postao simbol mira,nadljudskog otpora, domoljublja i pobjede dobra nad zlim – rekao je zamjenik župana koji je sudjelovao i u Koloni sjećanja vukovarskim ulicama sve do Memorijalnog groblja zajedno s predstavnicima državnog vrha te predstavnicima gradova i županija iz cijele Hrvatske, a posjet Vukovaru završio je paljenjem svijeća na Ovčari na kojoj je mučki ubijeno više od 200 nedužnih ranjenika i osoblja i Opće bolnice Vukovar.

191118_Vukovar_1.jpg

191118_Vukovar_2.jpg

191118_Vukovar_3.jpg

191118_Vukovar_4.jpg

191118_Vukovar_5.jpg

191118_Vukovar_6.jpg

191118_Vukovar_7.jpg