Žalba AP-a odbijena i “gradski buseki” bi uskoro trebali početi voziti

D.P./Varaždinske vijesti | 6.9.2016. u 11:09h | Objavljeno u Aktualno

Početkom drugog tjedna Grad Varaždin bi napokon trebao potpisati koncesiju prema kojoj bi Varaždinci trebali dobiti “gradske buseke”, odnosno javni gradski prijevoz, po cijeni od 2,99 kune, doznajemo iz Grada Varaždina.

Podsjetimo, varaždinsko Gradsko vijeće je još početkom srpnja izglasalo odluku o dodjeli koncesije po toj cijeni, ali zbog žalbe Autobusnog prometa d.o.o. Varaždin do sada nije bilo moguće pristupiti potpisivanju koncesije i organiziranju gradskog prijevoza.

Kako doznajemo iz Grada, žalbu AP-a je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila kao neosnovanu i u Gradu se nadaju kako će početkom idućeg tjedna potpisati koncesiju s izabranim koncesionarom koji će onda u najkraćem mogućem roku organizirati javni gradski prijevoz.

- Gradsko vijeće Grada Varaždina dana 1. srpnja 2016. godine donijelo je Odluku o davanju koncesije za prijevoz putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina. U roku za izjavljivanje žalbe zaprimljena je žalba Autobusnog prometa d.o.o. Varaždin, Gospodarska 56. Odgovor na žalbu sa spisom predmeta dostavljen je Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. S obzirom na to da je bio u tijeku žalbeni postupak grad nije mogao sklopiti ugovor pa stoga nismo u mogućnosti predvidjeti datum početka obavljanja koncesije - pojasnili su iz Grada Varaždina.

Označeno u