Za izniman doprinos španjolskom veleposlaniku Medalja Grada Varaždina

| 14.1.2017. u 10:06h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Goran Habuš i predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet u petak su NJ.E. Eduardu Aznaru Camposu, veleposlaniku Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, uručili Medalju Grada Varaždina.

Medalja mu je uručena za njegov doprinos u organizaciji 46. Varaždinskih baroknih večeri i razvoju suradnje u kulturi između Kraljevine Španjolske i Grada Varaždina, istaknuto je prilikom dodjele medalje u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Naime, Kraljevina Španjolska, zahvaljujući radu veleposlanika, bila je zemlja partner na jednim od najuspješnijih Varaždinskih baroknih večeri koje su održane prošle godine.

Ova medalja ima veliku važnost za mene i to je poticaj za još bolju suradnju veleposlanstva s Varaždinom. Sretan sam što mogu surađivati s Varaždincima jer mi to predstavlja veliko zadovoljstvo. Prošlogodišnja suradnja na 46. Varaždinskim baroknim večerima je prvi korak u suradnji s Varaždinom. Surađujemo jako dobro s Glazbenom školom i rezultat je bio koncert u Zagrebu krajem prosinca. Uz kulturnu suradnju ove ćemo godine poraditi i na gospodarskoj te znanstveno-istraživačkoj suradnji – rekao je španjolski veleposlanik dodavši da je zbog VBV-a ponovno otkrio umjetnost svoje zemlje.

Gradonačelnik Habuš istaknuo je da se radio o veleposlaniku koji je sebe u potpunosti uložio u organizaciju Varaždinskih baroknih večeri.

– Lobirao je da se dovedu svi kvalitetni ansambli na VBV, ali lobirao i za financiranje festivala. Pokazao je kako se to treba raditi i rezultat su jedne od najkvalitetnijih Varaždinskih baroknih večeri. Zemlja partner uvijek daje jedan štih na postojeći koncept VBV-a, a Španjolci su dali svoj posebni temperament. Za taj osobni doprinos veleposlanika i promociju Varaždina i VBV-a u Španjolskoj potpuno je zaslužio nagradu – kazao je gradonačelnik koji uspješnu suradnju najavljuje i s mađarskim veleposlanikom čija će zemlja ove godine biti partner Varaždinskih baroknih večeri.

Inače, ovo visoko priznanje veleposlaniku Aznaru je trebalo biti uručeno još 6. prosinca prošle godine na blagdan svetog Nikole koji je ujedno i Dan grada Varaždina, ali su ga obveze spriječile da prisustvuje svečanoj sjednici Gradskog vijeća.