Vojnici jutros iz Našica pješke krenuli prema Varaždinu Foto: OS RH

Vojnici jutros iz Našica pješke krenuli prema Varaždinu

Varaždinske vijesti | 12.12.2018. u 10:48h | Objavljeno u Aktualno

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade jutros su krenuli iz vojarne 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama na hodnju do vojarne 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.

Hodnja u dužini od 184 kilometra simbolizira povratak Puma u Varaždin nakon deset godina i odvijat će se u sedam etapa: - Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin.

phoca_thumb_l_pume_121218_02.jpg

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume danas će prehodati prvu etapu hodnje od Našica do Kutova u duljini od 25 kilometara, a završetak hodnje predviđen je u utorak, 18. prosinca, u vojarni 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.

Na putu prema vojarni, pripadnici Puma proći će kraj Spomen obilježja Puma u Varaždinu gdje će položiti crvenu ružu za sve poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume.

phoca_thumb_l_pume_121218_01.jpg

Na ispraćaju pripadnika Gombr-e na hodnju u vojarni 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama nazočili su zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Gombr-e brigadir Mijo Validžić i gradonačelnik grada Našica Josip Miletić.

Zapovjednik HKoV-a general Jurković je u ime Ministarstva obrane RH, Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske zahvalio svim pripadnicima Gombr-e koji su se odlučili na simboličnu hodnju povodom povratka Puma u Varaždin.

- Hrvatskom vojniku nije ništa teško i budite ponosni na sebe - poručio je Jurković, dok je zapovjednik Gombr-e brigadir Validžić rekao da će ovom hodnjom pokazati hrvatskom narodu da je hrvatski vojnik uvijek spreman na sve zadaće pa tako i na ovu.

phoca_thumb_l_pume_121218_03a.jpg

- Neka nam sve ove dane u mislima budu poginuli hrvatski vitezovi poginuli u Domovinskom ratu, hodajmo njima u čast - naveo je.

Prisutnima se obratio i zapovjednik 2. mehanizirane bojne Pume bojnik Zlatko Iživkić koji je u ime bojne i brigade zahvalio gradu Našicama na gostoprimstvu.

Vojni kapelan Gombr-e fra Mato Vincetić blagoslovio je sve sudionike hodnje prije puta.

phoca_thumb_l_pume_121218_07.jpg

Gradonačelnik grada Našica Josip Miletić izrazio je zadovoljstvo suradnjom Oružanih snaga Republike Hrvatske s Gradom Našice, koja se očitovala u nizu zajedničkih aktivnosti.

- Hvala vam na svoj suradnji koja je bila izvrsna, drago nam je da ste u našem gradu boravili deset godina. Sretan je onaj grad u kojem se nalaze hrvatski vojnici i u Našicama ćete uvijek biti dragi gosti - dodao je.

Svečano otvaranje i imenovanje vojarne 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu održat će se u četvrtak, 20. prosinca.

phoca_thumb_l_pume_121218_08.jpg

phoca_thumb_l_pume_121218_09.jpg

phoca_thumb_l_pume_121218_10.jpg

phoca_thumb_l_pume_121218_11.jpg

phoca_thumb_l_pume_121218_12.jpg

phoca_thumb_l_pume_121218_16.jpg

phoca_thumb_l_pume_121218_20.jpg

Označeno u