Vijenci i svijeće za poginule branitelje povodom Dana pobjede Foto: Varaždinska županija

Vijenci i svijeće za poginule branitelje povodom Dana pobjede

Varaždinske vijesti | 3.8.2018. u 14:04h | Objavljeno u Aktualno

Uoči 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položila su vijenac i zapalila svijeću kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Varaždinu.

Na taj način odana je počast našim herojima poginulima u Domovinskom ratu.

Uz izaslanstva Županije i Grada, vijenac su položili i predstavnici Policijske uprave Varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja županije.

U županijskom izaslanstvu bili su župan Radimir Čačić i predsjednik županijske skupštine mr.sc. Alen Runac.

- Nema nikoga u ovoj zemlji koji ne zna što se dogodilo 5. kolovoza kojeg slavimo kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan oslobođenja grada Knina. Tada je potpuno slomljena velikosrpska agresija. Imao sam čast i zadovoljstvo da sam ujutro nakon oslobođenja bio tamo kad je razvijena zastava na kninskoj tvrđavi i mene to emotivno svaki puta pogodi, kao i svakog hrvatskog građanina – rekao je Čačić.

Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar također se osvrnuo na ovaj veliki dan za Republiku Hrvatsku i pozvao sve građane da dostojno proslave Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Nakon polaganja vijenaca župan Čačić pozvao je sve prisutne na minutu šutnje, a molitvu za sve branitelje predvodio je velečasni Ivica Horvat, policijski kapelan na varaždinskom i međimurskom području.

Podsjetimo, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja slavi se 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj je datum 1995. Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno – redarstvenoj akciji Oluja.

rsz_1polaganje_vijenaca_1.jpg

rsz_polaganje_vijenaca_2.jpg

rsz_polaganje_vijenaca.jpg