Vijećnici jednoglasno o dobitnicima javnih priznanja Grada, no SDP ukazao da su ga neki već - dobili Foto: VV arhiva

Vijećnici jednoglasno o dobitnicima javnih priznanja Grada, no SDP ukazao da su ga neki već - dobili

M.P./Varaždinske vijesti | 28.11.2017. u 18:31h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski gradski vijećnici na današnjoj su sjednici vijeća jednoglasno prihvatili da se nagrada za životno djelo Grada Varaždina uruči prof. emer. Tihomiru Hunjaku, Borisu Ratkoviću (posthumno) te Branku Topiću.

Nagradu Grada Varaždina dobit će pak Ernest Fišer, izv.prof.dr.sc. Goran Kozina te Istok Rodeš, a plaketu Grada Varaždina Biciklističko društvo “Sloga” Varaždin, Krešimir Plantak Večerin, Pučko otvoreno učilište Varaždin, Vijeće srpske nacionalne manjine u gradu Varaždinu, Udruga savjetovališta “Uz tebe sam” te Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin.

Medalja Grada Varaždina dodijelit će se Mariji Brozd, Mirjani Dučakijević, doc.dr.sc. Bojanu Đurinu, Damiru Huljevu, Branku Ivankoviću, prof.dr.sc. Alojzu Jembrihu, Franji Likaru te Draženu Vinceku.

SDP-ova gradska vijećnica Gordana Marsenić je prilikom rasprave ukazala kako je netko od ovogodišnjih laureata već primio javno priznanje Grada Varaždina. Pritom je mislila na Ernesta Fišera koji je 2003. primio nagradu Grada Varaždina za životno djelo za svoj značajan književni, kulturološki i novinarsko-publicistički rad. 

- Građani bi mogli steći dojam da je netko preplaćen za javno priznanje Grada - napomenula je Marsenić.

Gradonačelnik Ivan Čehok na to je tek kratko odgovorio da ako je netko već primio nagradu, to ne znači da ne može dobiti nagradu u nekoj drugoj kategoriji.