Reagirali vijećnici Avar i Bunić: Valjaju li građani gluposti?

V.V. | 2.1.2017. u 09:06h | Objavljeno u Aktualno

Gradski vijećnici Zlatan Avar i Željko Bunić reagirali su na kolumnu glavnog urednika Varaždinski vijesti „Bolji od drugih, da je..“ objavljenu u pisanom izdanju tjednika Varaždinske vijesti od 26.prosinca 2016.godine.

Njihovo regiranje prenosimo u cjelosti.

Po onom što je gospodin I.K. napisao u svojem komentaru u Varaždinskim vijestima, a što je i objavljeno na web portalu 27.12.2016. godine pod nazivom „Bolji od drugih, da je..“ imamo osjećaj da se radi o čovjeku koji je u problemima ili mora pisati po diktatu direktora, vlasnika ili nekog trećeg.

Takav uvjet utječe na kvalitetu njegovog pisanja, budući da previđa činjenice, ne udubljuje se u materiju, ne traži drugo mišljenje, drugim riječima čini sve što čini jedan agitator, a ne objektivni novinar. Koristeći svoju poziciju glavnog urednika potpuno neprimjerenim rječnikom, direktno nas, ne prvi puta, vrijeđa nazivajući nas glupanima (jer jedino glupani mogu valjati gluposti) navodeći da, citiramo, „Umjesto argumentirane i trezvene rasprave oko konačnog rješenja za varaždinski otpad, tog bolnog gradskog pitanja, protivnici kupoprodaje postrojenja u Brezju valjaju ovih dana gluposti.“

Na skupu u VII mjesnom odboru, 27.12.2016. godine, na kojem cijenjenog IK nije bilo, skupilo se mnoštvo ljudi. I svi do jednog su trezveno i argumentirano raspravljali i niti jedan jedini nije bio pobornik kupoprodaje postrojenja - svi su bili protivnici kupoprodaje postrojenja.

Jednoglasno su prihvatili i uputili prijedlog Gradskom vijeću da se točka prodaje zemljišta C.I.O.S.-u skine sa dnevnog reda i da Varaždin ne bude smetlište Hrvatske. Što je i učinjeno voljom većine vijećnika Gradskog vijeća na sjednici 29.12.2016. godine.

Jesu li svi ti ljudi koji su bili na skupu VII mjesnog odbora „valjali gluposti“? Po glavnom uredniku Varaždinskih vijesti jesu! Po nama sigurno ne!

Iz tog razloga, nama se osobno gospodin I.K. ne treba ispričati, mi smo preuzeli svoj krimen da naš rad za javni interes često bude nagrađen pogrdama, no mislimo da se treba ispričati ljudima i susjedima s kojima živi i čije riječi nemušto prenosi, a na koncu njihovu raspravu naziva „valjanjem gluposti“.