Miroslav Marković, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin

Varaždinski SDP podržava prosvjed građana protiv gradske vlasti

Varaždinske vijesti | 3.1.2019. u 16:01h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski SDP podržava prosvjed građana protiv gradske vlasti koji je najavljen za ovu subotu na varaždinskom Korzu, navodi se u priopćenju predsjednika Gradske organizacije SDP-a Miroslava Markovića.

Varaždinkama i Varaždincima opravdano se prelila čaša strpljenja i odlučili su svoje nezadovoljstvo radom gradonačelnika Ivana Čehoka i njegovih zamjenika pokazati i javno. Kao jedina prava oporba u Varaždinu, varaždinski SDP od prvog dana ukazuje na besramno povećanje cijena odvoza smeća uz katastrofalnu primjenu novog načina odvoza otpada kao i bezrazložno dizanje cijene komunalne naknade.

Poskupljenja su neopravdana i financijski dodatno opterećuju naše sugrađane, pogotovo umirovljenike, izvlačeći im i zadnju kunu iz džepa. Štoviše, građani koji su protiv toga na društvenim mrežama podigli svoj glas, na što imaju svako pravo, prozivani su na grub način od članova vladajuće koalicije i gradonačelnikovih najbližih suradnika.

Iz gradskog poduzeća Čistoća pokrenute su zakonski upitne istrage protiv našeg sugrađana koji je inicirao grupu „Varaždinsko smeće“, vršeći pritom pritisak na njega i njegovog poslodavca. Još jednom oštro osuđujemo svaki pokušaj zastrašivanja Varaždinaca jer očito nekima na vlasti nije dovoljno što se gušimo u smeću, već nam prijeteći sudskim tužbama pokušavaju ugušiti i građanske slobode.

Svima je poznato što je gradonačelnik Ivan Čehok obećavao prije izbora vezano za problem koji je on i stvorio - bale smeća na ulazu u naš grad, ali od tih obećanja nije se do današnjeg dana dogodilo ništa.  

U zemljama razvijene demokracije, na koje se gradonačelnik tako rado voli pozivati, i sama potvrđena optužnica da ste pronevjerili gradski novac dovoljan razlog da se ne kandidirate za bilo kakvu javnu funkciju. Gradonačelniku ne pada na pamet da podnese ostavku čak i nakon nepravomoćne osuđujuće presude iako zna da ga uskoro čeka još nekoliko presuda u ostalim sudskim procesima pokrenutim protiv njega.

Građanima je dosta korupcije, neracionalnog i netransparentnog trošenja javnog novca, a pogotovo bahatog iskazivanja samovolje i prezira kroz nekulturne geste i vrijeđanja na društvenim mrežama i ostalim medijima.

Zbog svih tih razloga smatramo ovaj građanski prosvjed potpuno opravdanim i pozivamo sve sugrađane da u subotu dođu na prosvjed protiv ovakve gradske vlasti i stanu u obranu građanskih sloboda svojih sugrađana, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Miroslav Marković, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin.