Varaždinski HDZ traži od Grada Varaždina da javne natječaje provodi po zakonu, a ne „po babi i stričevima"

vvm | 15.4.2024. u 08:38h | Objavljeno u Aktualno

U nastavku u cijelosti prenosimo medijsko priopćenje HDZ-a ogranka Varaždin:

"Hrvatska demokratska zajednica Grada Varaždina traži od mjerodavnih u Gradu Varaždinu da javne natječaje, poput imenovanja direktora Gradske tržnice, provode po zakonu i svim zakonskim propisima, a ne prema privatnim, odnosno osobnim interesima.

U njihovim predizbornim obećanjima SDP-u su bila puna usta transparentnosti i imenovanja čelnih ljudi javnih ustanova i trgovačkih društava preko natječaja. No dolaskom na vlast, počela su imenovanja bez natječaja, gdje je jedini kriterij bio SDP-ova stranačka iskaznica.

Posljednji slučaj imenovanja čelne osobe Gradske tržnice baca sumnju da se donose imenovanja suprotna zakonskim propisima. Apeliramo na Grad Varaždin da preispita svoju odluku koja mora biti donijeta po zakonu, a ukoliko se radilo mimo zakona, pozivamo nadležne institucije da rade svoj posao.

Također, ne bi bilo dobro da privatni interesi i privatni odnosi pojedinaca u gradskoj vlasti utječu na donošenje odluka, kao i pojedine informacije da se prilikom donošenja odluka ignorirala zakonska odredba vezana uz hrvatske branitelje."