Stižu nova pravila o odvojenom skupljanju otpada Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinski HDZ organizira tribinu o novostima u gospodarenju otpadom

Varaždinske vijesti | 12.2.2018. u 07:51h | Objavljeno u Aktualno

S početkom veljače stupila je na snagu Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom. Tim povodom Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina, na čelu s predsjednikom Damirom Habijanom, organizira javnu tribinu pod nazivom "Primjena nove uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom u Gradu Varaždinu".

Tribina će se održati u četvrtak 15. veljače, s početkom u 18 sati, u kongresnoj dvorani Park Boutique Hotela u Varaždinu.

Cilj tribine je javnost detaljnije upoznati s novim odredbama, pravilima i načinom na koji će se uredba provoditi na području grada Varaždina. Na tribini će govoriti Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, Davor Skroza, direktor Čistoća d.o.o. Varaždin, Robert Briški, savjetnik Uprave Čistoća d.o.o. Varaždin i Sanja Keretić iz Udruge Potrošač.

- Budući da građani u vezi ove teme imaju brojna pitanja i nedoumice, želimo im odgovoriti na pitanja kao što su: na koji način je predviđeno odvojeno skupljanje otpada u kućama, a kako u višestambenim zgradama, kojim modelom će se osigurati pravedna naplata odvoza otpada, kako spriječiti moguće zlouporabe te koje su predviđene sankcije - poručuju iz varaždinskog HDZ-a.