Varaždinska županija prva hrvatska županija koja predsjeda Savezom Alpe-Jadran

| 20.2.2018. u 19:22h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija će slijedeća dva dana, 20. i 21. veljače, biti domaćin radionice koja će okupiti predstavnike svih regija članica – regionalne koordinatore i predstavnike tematskih koordinacijskih točaka Saveza Alpe-Jadran.

Varaždinska županija predvođena županom Radimirom Čačićem prva je hrvatska županija koja je preuzela predsjedanje ovom organizacijom, a cilj održavanja radionice je rasprava i analiza o dosadašnjem radu i načinu funkcioniranja Saveza, izrada novih strateških smjernica, dogovor oko novih strateških ciljeva te priprema za raspisivanje novog poziva za financiranje iz zajedničkog proračuna

- Cilj današnje radionice je da cijela priča dobije pravnu, jednu čvršću formu, da aktivnosti idu u smjeru profesionalnosti i kontinuiteta te da idemo prema europskim fondovima kako bi korištenjem europskih fondova ojačali i sposobnosti i snagu cijele naše asocijacije i članica pojedino. To su vrlo zahtjevni ciljevi u periodu koji je pred nama. Kako bi u ove dvije godine koliko predsjedavamo ovom asocijacijom uspjeli to pretvoriti i u konkretne projekte, u sljedećih nekoliko mjeseci, svakako do ljeta, moramo dobiti konsenzus svih članica i stvoriti te pretpostavke - rekao je župan Radimir Čačić.

Dodao je kako Varaždinska županija već ima nekoliko projekata u pripremi.

- Prvi mali ali za Varaždinsku županiju aktraktivan projekt je internacionalizacija dosadašnjeg regionalnog sajma proizvoda od buče. Jedan od projekata je i realizacija jednog multimedijskog prostora koji će biti u našoj Županiji, počevši od pretvaranja podruma u prostor za prezentacije bioraznolikosti cijelog ovog prostora Alpe Adria i natkrivanje atrija sa jednom staklenom kupolom koja će omogućiti da cijeli prostor atrija bude prostor za izložbe, koncerte, multimedijske prezentacije - najavio je župan.