Varaždinska županija: Osiguran prijevoz srednjoškolaca

vv | 2.9.2016. u 10:53h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na to da je Vlada RH donijela Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac 2016. godine, te kako bi učenicima s područja Varaždinske županije omogućili da u prvom tjednu nastave obave potrebne radnje za podizanje mjesečnih karata, iz Varaždinske županije poručuju da će prijevoznici omogućiti učenicima besplatno korištenjee prijevoza već od ponedjeljka, 5. rujna.

Tako će učenici, koji koriste autobusni linijski prijevoz prijevoznika Autobusni prijevoz d.o.o. Varaždin, od 5. do zaključno 15. rujna moći besplatno koristiti njegovu uslugu, i to bez predočenja mjesečne vozne karte,

Učenici koji koriste željeznički prijevoz, moći će od 5. do zaključno sa 7. rujnom koristiti prijevoz, ali uz predočenje stare iskaznice K-18 te jednu od pretplatnih karata od mjeseca lipnja, srpnja i kolovoza.

- Ako istu ne posjeduju ili su tek upisali prvi razred, trebaju na blagajni željezničkog kolodvora  Varaždin, Ivanec ili Ludbreg kupiti novu iskaznicu K-18 po cijeni od 20,00 kuna. Na blagajnu učenik treba donijeti  fotografiju  vel. 3 x 3,5 cm,  uz ovjerenu potvrdu škole o upisu u šk. god. 2016./17., naglašavaju u Varaždinskoj županiji.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo što je nakon brojnih apela osiguran prijevoz srednjoškolaca i bezbrižan početak nove školske godine za roditelje učenika koji koriste prijevoz.

- Drago mi je da je Vlada donijela Odluku o sufinanciranju prijevoza nakon naših brojnih apela i pritisaka. Sada nam je cilj bio učenicima u prvom tjednu nastave osigurati korištenje jeftinijeg prijevoza. Što se tiče samog subvencioniranja prijevoza, ova sadašnja Vlada je i dalje protiv ovog modela sufinanciranja te inzistira na imovinskom cenzusu. No, nećemo dozvoliti da se ikad više ponovi uskraćivanje učenicima jeftinijeg prijevoza jer svi moraju imati jednake šanse, bilo da žive u Varaždinu, Bednji, Ludbregu ili Malom Bukovcu - rekao je župan Štromar.