Varaždinska policija kod švercera zaplijenila vlastito oružje i o tome već tri godine šuti?

| 14.8.2017. u 09:13h | Objavljeno u Aktualno

Iz skladišta PU varaždinske ukradeno je prije 2015. više komada oružja, možda i stotinjak, ali zbog toga baš nitko nije odgovarao, a kamoli okrivljen i osuđen!

Štoviše, nadležni o tome šute već gotovo tri godine, a tijelima progona, sudeći prema dokumentima s kojima raspolažemo, važnije je otkriti i kazniti one koji su (pro) govorili o toj poraznoj i vrlo tajnovitoj krađi, nego kradljivce, što samo dodatno otvara sumnje i nagađanja kako se uopće moglo dogoditi da varaždinska policija kod švercera zaplijeni – vlastito oružje!

Kao što smo izvještavali iz varaždinskog Općinskog suda, Dražen Cmrečak i Davor Papec, dvojica profesionalnih vozača, proglašeni su u siječnju ove godine krivima zbog nedozvoljenog posjedovanje, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari.

Cmrečak je osuđen na godinu dana i tri mjeseca zatvorske kazne, a Papec na 11 mjeseci, pri čemu im je u kazne uračunato i vrijeme koje su proveli u istražnom zatvoru od 2. siječnja 2015. do 20. veljače 2015. godine. U istražnom su zatvoru završili nakon što su zatečeni kako u gepeku Renaulta Lagune prevoze dvadeset pištolja, šesnaest automatskih pištolja s prigušivačima, devet automatskih pušaka, 30 ručnih bombi, 2,8 kilograma eksploziva TNT, tisuću komada raznog streljiva, laserske ciljnike, prigušivače…

O tome odakle potječje ovo oružje i ostalo, nije se pričalo, a još se i danas službeno šuti, iako se o zapljeni itekako govorilo i pisalo.

- Varaždinska policija ostvarila je jednu od najvećih zapljena oružja i eksplozivnih tvari u svojoj povijesti, izvještavali su mediji u siječnju 2015., navodeći da su interventni policajci PU varaždinske kod dvojice 43-godišnjaka s varaždinskog područja pronašli cijeli arsenal pištolja i pušaka te pripadajućeg streljiva, ali i eksplozivnih tvari.

Međutim, odakle potječe oružje nije rečeno kako 2015. , tako i danas...

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti