Varaždinska bolnica zapošljava medicinske sestre, specijalizante, fizioterapeute... Foto: Ilustracija

Varaždinska bolnica zapošljava medicinske sestre, specijalizante, fizioterapeute...

| 15.10.2018. u 16:44h | Objavljeno u Aktualno

U Općoj bolnici Varaždin ovog tjedna kreću nova zapošljavanja, a zahvaljujući novom Odjelu palijativne skrbi u Novom Marofu, između ostalih, raspisat će se i natječaj za tridesetak novih radnih mjesta. Tražit će se medicinske sestre, fizioterapeuti, čistačice, kućni majstor...

Zapošljavanja zahvaljujući ulaganjima

- Ovaj tjedan kreću natječaji za zapošljavanje u Odjelu palijativne skrbi u Novom Marofu. Radi se o tridesetak radnih mjesta. Tražit će se 15 medicinskih sestara, 8 čistačica, pet fizioterapeuta, jedan radnik u prosekturi. To je sve novozapošljavanje i nije krpanje onih koji su otišli u mirovinu. Nova zgrada, odnosno Odjel palijativne skrbi u Novom Marofu, omogućila je novozapošljavanje za čak 29 radnih mjesta. Time će se povećati i broj zaposlenih u općoj bolnici Varaždin - veli nam ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

Upravo je u Novom Marofu ljetos dovršen najmoderniji centar za palijativnu skrb u Hrvatskoj, a izgrađen je i opremljen u točno godinu dana, i to bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno iz Operativnog programa ‘’Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“. Vrijednost projekta je 51,5 milijuna kuna, a u novom spojnom objektu, koji je bruto površine gotovo 3.000 četvornih metara, ukupno su 72 kreveta za palijativnu skrb.

Tri novozaposlena specijalista

Međutim, novih zapošljavanja neće biti samo u Novom Marofu, već i u samoj Općoj bolnici Varaždin.

- Svi govore o tome koliko je liječnika otišlo, a nitko koliko ih je došlo. A došao ih je otprilike isti broj koliko je liječnika i otišlo. Ovaj tjedan imamo i izbor specijalizanata, primit će se još barem 20-ak ljudi - najavljuje ravnatelj Kudelić. Dodaje da je bolnica zaposlila i tri specijalista, specijalista interne medicine, specijalista ginekologije i specijalista oftalmologije. - Zaposlili smo i dva specijalizanta i ovaj tjedan ćemo raspisati natječaj za više od 20 specijalizacija. Treba sad vidjeti kako će završiti izbori i bit će sigurno više od 20 novih liječnika kroz desetak dana. To je odlična vijest za Opću bolnicu Varaždin. Maksimalno radimo na tome da ne bude samo odljev liječnika, već da bude i priljev liječnika u našu bolnicu - ukazuje ravnatelj bolnice.

Više o novim zapošljavanjima, kao i tko su novi voditelji odjela OB Varaždin, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...