Varaždin: U nedjelju prosvjedna šetnja za slobodu izbora pri cijepljenju Foto: ilustracija / Pixabay

Varaždin: U nedjelju prosvjedna šetnja za slobodu izbora pri cijepljenju

Varaždinske vijesti | 28.10.2017. u 12:01h | Objavljeno u Aktualno

U nedjelju 29. listopada u Varaždinu će se održati prosvjedna šetnja za slobodu izbora pri cijepljenju. Prosvjed počinje u 12 sati na Kapucinskom trgu, odakle će okupljeni krenuti prema Korzu.

- Cilj ove šetnje je podići svijest o obvezi cijepljenja kao represiji i pritisku na roditelje, a bez odgovornosti nadležnih službi i institucija u slučaju pojave nuspojava na cijepljenje. U želji da zaštitimo svoju djecu, želimo ukazati na manjkavost sustava u kojem nam se nameće zakonska obaveza cijepljenja, a bez prethodne provjere sigurnosti primjene cjepiva na našoj djeci, koju ordinira i svaki proizvođač u uputama koje su priložene cjepivima, da se utvrde alergije na pojedine sastojke cjepiva kao kontraindikacija za cijepljenje - ističu iz Inicijative za slobodu izbora pri cijepljenju, organizatora prosvjedne šetnje.

- Želimo ukazati na problem modernih cjepiva, tzv. "koktela" kod kojih se u nejaki dječji imunološki sustav ubrizgava čak pet, i u novije vrijeme šest uzročnika, uz sve prateće konzervanse, adjuvanse i ostale tvari koje su klasificirane kao poslovna tajna. Želimo ukazati i na problem neprijavljivanja pojedinih nuspojava nakon cjepiva od strane pedijatara, iako uz svaku uputu o lijeku u cjepivima stoji da se svaka i najmanja sumnja mora prijaviti - dodaju organizatori.

U prosvjednoj šetnji neka od svojih iskustava s javnošću će podijeliti i pojedini roditelji.

cijepljenje-prosvjed.jpg