M. Posavec, I. Čehok i R. Čačić (slijeva na desno) potpisali ugovor o sufinanciranju rukometnog EURO-a Foto: Krešimir Đurić

Varaždin milijun kuna, a Varaždinska i Međimurska županija po 250 tisuća kn za EURO 2018

| 10.1.2018. u 12:31h | Objavljeno u Aktualno

Danas su u salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina Matija Posavec, župan Međimurske županije, Radimir Čačić, župan Varaždinske županije te dr. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina, potpisali Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva u rukometu za muške (EURO 2018.).

- Mi se najčešće držimo granica svojih gradova i općina, a ovakva velika sportska nadmetanja pokazuju da moramo surađivati jer koristi od ovakvih manifestacija ima cijela ova regija i zato mi je drago da je međimurski župan prepoznao vrijednost ovakvih natjecanja te da će i on pomoći u sufinanciranju - rekao je Ivan Čehok.

Ugovor o sufinanciranju potpisan je na iznos u vrijednosti od milijun i pol kuna, a od tog iznosa, Grad Varaždin će platiti milijun, dok će Varaždinska županija i Međimurska županija svaka doprinijeti s 250 tisuća kuna.

- Međimurska županija će dati svoj financijski doprinos jer smo procijenili koje su nam koristi. Kod nas u Međimurju treniraju i smješteni su reprezentacije koje čine D skupinu. Bit će dosta posjetitelja i turista i nama je želja da jačamo naš turistički potencijal i da jačamo identitet cijele regije - rekao je Matija Posavec.

Prema prijašnjem iskustvu sa Svjetskog prvenstva u rukometu koje se održalo 2009. godine također u Varaždinu, gradonačelnik Čehok procjenjuje da će samo na smještajnim kapacitetima i dodatnim uslugama za ovo Europsko prvenstvo uprihoditi oko 5 milijuna kuna profita.

- Varaždinska županija ima jako velike društvene koristi od ove manifestacije. U nekoj mjeri će od turista imati koristi i smještajni i ugostiteljski objekti već danas, posebice u gradu te nešto Lagus i grad Ludbreg, ali nedovoljno, dok drugi smještajni kapaciteti poput Trakošćana neće imati neke koristi od toga. No, to još uvijek nije nikakav razlog da se ovakve prvorazredne i ozbiljne manifestacije ne podrže i zbog toga ćemo i ubuduće podržavati ovakve manifestacije - rekao je Radimir Čačić.

EURO_2018_potpis.JPG