Van odlaze i vatrogasci pa uskoro neće imati tko izlaziti ni na intervencije!?

| 13.2.2017. u 19:19h | Objavljeno u Aktualno

Iako se ozbiljnije posljedice tek očekuju, egzodus mladih na rad u inozemstvo već se sada odražava na (ne)prilike u društvu. Zbog isljevanja, koje je posljednjih godina itekako uzelo maha u čitavoj Hrvatskoj, trpe svi segmenti društva, a u posljednje vrijeme ono se reflektira čak i na dobrovoljno vatrogastvo!

Na skupštinama gotovo svih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Varaždinskoj županiji sve su češća glasna upozorenja kako uskoro neće tko imati izlaziti na intervencije. Primjerice, iz DVD-a Križovljan Cestica u posljednje je dvije godine na rad u inozemstvo otišlo čak šest operativaca, odnosno vatrogasaca koji imaju obavljen liječnički pregled te su stručno osposobljeni i osigurani da u svakom trenutku izađu na intervenciju i osiguraju sigurnost mještana.

- Tijekom tjedna nam je najveći problem, naročito ujutro kada na raspolaganju imamo svega četvoricu ili petoricu operativaca na raspolaganju. Srećom, lani nijednu intervenciju nismo imali ujutro tijekom tjedna već su sve bile noću ili vikendom pa smo sve uspjeli riješiti - kaže zapovjednik DVD-a Križovljan Cestica Mario Majhen.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti