Upravno vijeće zatražilo otklon nepravilnosti, ali i ukazalo na “sustavne nelogičnosti”

| 4.2.2019. u 16:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin, sukladno prijedlogu predsjednika Zlatka Koračevića, zadužilo je ravnatelja dr. med. Nenada Kudelića da u što kraćem vremenu otkloni nepravilnosti zbog kojih je OBV-u izrečena opomena od strane HZZO-a, odnosno da članove UV-a obavijesti o poduzetnim aktivnostima, nositeljima i rokovima na idućoj sjednici.

Osim toga, ravnatelj je zadužen i da nastavi s aktivnostima prema Ministarstvu zdravstva kako bi se u što kraćem roku otklonile sustavne nelogičnosti zbog kojih su utvrđene neke od nepravilnosti te podnese izvješće i o tome.

Zaključak je to sa prošlotjedne sjednice Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin čiji su članovi, uz ostalo, raspravljali o HZZO-ovom izvješću o redovitoj i cjelovitoj kontroli poslovanja i ispunjavanja ugovornih obveza OBV-a tijekom prošle godine.

Osvrćući se na izvješće, ravnatelj Kudelić je uvodno naglasio je da se u njemu uglavnom navodi da OBV postupa prema propisima, kao što je to slučaj s aktivnostima oko naplate dospjelih potraživanja, vođenja poslovnih knjiga, obračuna putnih naloga i ostalog. Međutim, kontrola HZZO-a ukazala je i na neke nepravilnosti na koje se OBV očitovala.

                  Više čitajte u novom izdanju Varaždinskih vijesti