Uključite se u humanitarnu akciju i pomozite sestrama iz Novakovca da obnove svoj dom

| 4.3.2019. u 15:13h | Objavljeno u Aktualno

 

Nakon što su im prije nekoliko godina preminuli otac i baka četiri sestre; Mihaela, Klementina, Barbara i Lucija ostale su bez bliskih članova obitelji, koji bi mogli voditi brigu o njima, pa ih je Centar za socijalnu skrb smjestio u dvije udomiteljske obitelji. Dvije su sestre sada punoljetne i željele bi obnoviti obiteljsku kuću u Novakovcu, koju su naslijedile od oca. To je njihov dom u kojem su odrasle i kako kažu, njihova “baza”, u koju bi se željele vratiti “da bude kao nekada”.

No da bi kuća postala njihov pravi, topli dom potrebno ju je adaptirati. Stoga je “Zipka” udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije od 1. ožujka pokrenula humanitarnu akciju pod motom “Da kuća postane dom”, a prema troškovniku projekta rekonstrukcije kuće za obnovu je potrebno prikupiti oko pola milijuna kuna.

U akciju su se uključili i učenici Elektrostrojarske škole koji su u sklopu prakse izradili logo humanitarne akcije te ostale promotivne materijale koji će pridonijeti boljoj vidljivosti kampanje u javnosti. U “Zipki” ističu da se, osim uplatom novca, u akciju mogu uključiti razne građevinske tvrtke i obrti koji mogu ponuditi materijal ili svoju uslugu.

Akcija traje tri mjeseca, sredstva se mogu uplatiti na račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, IBAN:HR8923900011500146046 te se za druge oblike pomoći potencijalni donatori mogu obratiti Udruzi “Zipka” na broj telefona: 092/354-7443 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više o radu udruge "Zipka" možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti