Udruga Franak u petak organizira konzultacije o pokretanju tužbe za obeštećenje

| 18.2.2019. u 16:17h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Varaždinu će se u petak, 22. veljače, u prostorijama 4. mjesnog odbora na adresi Trakošćanska 24 održati konzultacije o svim aktualnostima i pitanjima vezano za kredite u švicarskim francima i pokretanju tužbe za obeštećenje. Konzultacije će voditi predsjednik Udruge Franak Goran Aleksić sa suradnicima, a trajat će od 17 do 19 sati. Ovih je dana Udruga Franak održala konferencije za medije u Zagrebu, Rijeci i Splitu putem koje su apelirali na Vrhovni sud da požuri s odlukom vezano za konvertirane CHF kredite.

- Pozitivna odluka Vrhovnog suda značila bi da će 55.000 hrvatskih obitelji napokon dobiti pravnu sigurnost da od banaka traže i dobiju svoj novac - ističu u Udruzi koja osam godina vodi kolektivnu sudsku bitku. Pravovremena odluka Vrhovnog suda važna je, ističu u Udruzi, jer 14. lipnja ove godine nastupa zastara za preplaćene kamate pa je vremena za odluku i podizanje privatnih tužbi sve manje.

Na konferenciji u Zagrebu govorili su Elvis Sudar, predsjednik Upravnog odbora Udruge Franak te aktivisti Vlado Iljkić, Iva Tadić, Biserka Vinceković i Maja Gavran. Među njima je bila i Biserka Vinceković iz Varaždina, koja je sa suprugom 2005. godine digla kredit u švicarskim francima, zatim su ga konvertirali u euro, te im je banka trenutačno, prema njezinim riječima, sjela na primanja, ali i pokrenula ovrhu nad kućom.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti