U Varaždinskoj županiji zabilježena rekordno niska nezaposlenost

VV | 12.5.2017. u 08:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Krajem travnja 2017. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin, evidentirano je 4 325 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na mjesec prije, smanjenje za 5 posto ili za 230 osoba. U usporedbi s istim mjesecom 2016. godine broj nezaposlenih je manji za 1 721 osobu, odnosno 28.5 posto.

Na pad nezaposlenosti reagirao je i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, koji je podsjetio na sustavne aktivnosti privlačenja investitora i stvaranja uvjeta za što bolji gospodarski rast i poticanje zapošljavanja.

– Najnoviji me podaci zaista vesele, ali iskreno ne iznenađuju me previše jer mi kontinuirano radimo na unaprjeđenju gospodarskog razvoja kroz privlačenje kvalitetnih domaćih i stranih ulaganja za očuvanje postojećih radnih mjesta i otvaranje novih. Stoga nije čudno da našu Županiju za ulaganja odabiru uspješne i moderne europske tvrtke jer imamo najbržu i najefikasniju administraciju, a uz to smo i najkonkurentniji i najtransparentniji. Imamo dobru podlogu za gospodarski rast, a kroz nove investicije planiramo stvoriti veću konkurentnost na tržištu, čiji će krajnji rezultat biti rast plaća - kazao je župan te podsjetio i na sustavna ulaganja u razvoj gospodarskih zona, iskorištavanje sredstava EU fondova, poboljšanje stanja u radno-intenzivnoj industriji i podizanje razine obrazovanja stanovništva