U PU varaždinskoj info punkt za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela

M.P./Varaždinske vijesti | 7.8.2018. u 12:27h | Objavljeno u Aktualno

U holu Policijske uprave varaždinske jučer je obavljena primopredaja info pulta Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Ureda Varaždin s pripadajućim informativnim letcima, kao nastavak dobre međusobne suradnje.

Primopredaji su nazočili izvršni direktor Udruge Miren Špek, voditeljica Ureda Varaždin Barbara Oreški, načelnik Policijske uprave Predrag Benčić, zamjenik načelnika Policijske uprave Darko Blaži te policijski službenici za nadzor, planiranje – prevenciju Ureda načelnika Tatjana Novak i Darko Dragičević.

Naime, policijski službenici prilikom zaprimanja prijave kaznenog djela upoznaju žrtve i oštećene osobe s njihovim pravima, među ostalim i o postojanjem ustanova, vladinih i nevladinih te građanskih udruga koje osiguravaju pomoć i potporu žrtvama i svjedocima.

-U cilju da se olakša žrtvama put ka ostvarenju prava zajamčenih nacionalnim zakonima, Policijska uprava varaždinska je organizirala da se u službenim prostorijama postavi info punkt sa pripadajućim informativnim letcima, građanske Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Ureda Varaždin - izvijestili su iz policije.

rsz_dsc_6588.jpg